fbpx

3. lecke NK A2 – hétköznapi spanyol kifejezések, 1.videó

A HÉTKÖZNAPI SPANYOL KIFEJEZÉSEK videósorozat összes része SZLENGES KIFEJEZÉSEKRE fókuszál, és – ahogyan a címe is mutatja- a HÉTKÖZNAPI KIFEJEZÉSEKRE, PÁRBESZÉDES FORMÁBAN.

Minden soron következő 3. lecke tartalmaz majd ilyen részeket. Azért tartom fontosnak, hogy találkozz ilyen szófordulatokkal is, mert a mindennapokban a spanyolok maguk is rengeteg ilyet használnak! Nyilván, én sem tudom az összeset bemutatni, de törekszem arra, hogy a LEGGYAKORIBBAKAT  – a kurzus felépítéséhez igazodva – megismerd és merd használni is akár a saját gyakorlómondataid, akár az online beszélgetős órák alkalmával.

A videó TELJES SZÖVEGÉT és a HASZNOS KIFEJEZÉSEKET tartalmazó dokumentumot az “Anyagok” közül tudod letölteni.

Íme, tehát, az 1.rész:

 

Most is szeretnélek arra bíztatni, hogy ALKOSD MEG A SAJÁT MONDATAIDAT IS és ÍRD BE A GOOGLE-DRIVE TÁBLÁZATBA (figyelj, hogy alul, a “3.lecke” fület nyisd meg és oda írj)!

Minden lecke elérhetősége után 2 heted lesz mondatokat írni, mert utólag nem lesz kapacitásom nagy mennyiség javítására.

Ez azért is lenne nagyon hasznos Neked, mert miután megírtad és kijavítottam, fel tudod mondani magadnak diktafonra is akár!… Ezután bármikor és bárhol vissza tudod hallgatni és mondani a SAJÁT MONDATAIDAT, ami elképesztően begyorsítja a tanulásodat!…

Szóval hajrá, érdemes beletenni egy kis plusz energiát! 😉

Jövő héten nem lesz új anyag, hiszen KVÍZ és egy rövid OLVASNIVALÓ érkezik majd az 1-3 leckék anyagaiból.:)

 

Nos vemos pronto,

Marcsi